MHF UNGDOM ~ SKÅNE
MHF ungdom - Skåne


 Startsida
 Klippans MHF / MHF Ungdom
 Internationalt körkort
 Ängelholm
  Mhf Ung modelljärnväg
  Scalextric
 Hässleholm-mhf ungdom
Gästbok

   MHF-ungdom.se »
   www.klippan-rc.se »
   skane.mhf.se »

MHF   Besökare just nu: 2
   Besökare: 220805
   Unika besök: 185262

  

 

 

 

 

 

 

Nu finnes ängelholms klubben även på Facebook på följande adress

https://www.facebook.com/groups/366416376793948/

 

 


                                                  Ängelholms MHF Ungdom

Ängelholmsklubben har varit aktiv sen hösten 1984. Medlemsantalet brukar ligga på drygt ett hundratal, varav 30 till 40 aktiva. Vi håller till i en källarlokal på Villaområdet i Ängelholm, där vi kör spårstyrd miniracing på en fyrspårig Scalextricbana. Banan – som brukar vara runt 25 meter lång - byggs om inför varje klubbmästerskap, som omfattar tolv deltävlingar under en termin. Vi kör alltså två mästerskapsserier varje år. Säsongen börjar i slutet av augusti; v.g. se aktuellt program. Sen kör vi till mitten av maj, med uppehåll för jul och nyår. Tävlingsdagar är torsdagar, och man anmäler sig på plats mellan 18.00 och 18.30. Tävlingen slutar i regel senast klockan 20.00.

Bilar finns till utlåning, men ska man nå framgång måste man ha en egen bil. Konkurrensmässiga bilar i skal 1:32 finns framför allt att köpa på nätet. Det finns en hel del fabrikat att välja mellan. Man bör dock notera att man inte får använda sig av traktionsmagneter i tävlingarna. I regel kan magneterna plockas bort från bilarna.

Vi har också en tjugo meter lång bana för radiostyrda mini-Z-bilar, men den ligger tyvärr i malpåse på grund av bristande intresse. Dyker det upp en handfull entusiaster med lämpliga bilar, så kan vi med kort varsel starta upp en verksamhet även på detta område.

På måndagskvällarna under motsvarande säsong bedrivs trafik på klubbens modelljärnväg. Här kan tågintresserade ungdomar tjänstgöra som lokförare, växlare och tågklarerare. Det behövs sju till tio deltagare för att klara driften enligt gällande tidtabell. Förebilden är tyskt femtiotal till sjuttiotal och beskriver en tid när järnvägen genomgick stora förändringar.

 

Kontaktperson för intresserade är:

Per-Inge Jansson

0431 – 107 23

070 – 275 52 79

 pijansson56@gmail.com.