MHF UNGDOM ~ SKÅNE
MHF ungdom - Skåne


 Startsida
 Ängelholm
 Klippans MHF / MHF Ungdom
 cykelmästaren
 Hässleholm-mhf ungdom
Gästbok

   MHF-ungdom.se »
   www.klippan-rc.se »
   skane.mhf.se »

MHF   Besökare just nu: 2
   Besökare: 156947
   Unika besök: 129321

 


Välkommen Till Cykelmästaren

vinnare i Cykelmästarefinalen 2016

    Tuva Edvinsson, Åstorp        William Lundin, Perstorp

  
                         Cykelmästarefinal är kul                                       åskådare i spänd väntan

 

                     ÄNNU EN SOLIG DAG PÅ CYLELMÄSTAREFINALEN

 

Jag vaknade vid halvsjutiden till en ganska gråmulen morgon som dessutom hade gett lite regn på trappräcket då jag hämtade min morgontidning. Efter att ha rakat mig, klätt mig ståndsmässigt och inmundigat min frukost begav jag mig till Storängsgården där finalerna i Cykelmästaren körts under de senaste 25 åren. Där var det redan full aktivitet med att ta fram material som skulle användas under dagen, allt från talarstol, tävlingscyklar till material till manöverbanan. Efter bara någon kvart började de tävlande och deras föräldrar att anlända och då fick P-anvisarna det jobbigt med att placera de cirka 75 bilarna på ett säkert sätt, men med gammal god vana fixade Per-Inge och kompani det med bravur.

Så drog det ihop sig till final. Jag hade skrivit ut startkorten inför uppropet som sköttes av Andreas Gustafsson som också presenterade de olika funktionärerna och deras uppgifter under tävlingen. Efter uppropet tog Roger Nilsson de tävlande med sig ut på banan för genomgång av de olika svårigheterna. Så var det dags för start under ledning av rutinerade Bjarne Lexander och som vanligt sken solen nu från en molnfri himmel, som vanligt.

Slutresultatet av tävlingen ser ni nedan:

 

Flickor:

Tuva Edvinsson, Åstorp

Tyra Rasmusson, Nyvång

Ebba Malmberg, Hanaskog

Frida Lundberg, Kvidinge

Ida Pålsson, Klippan

              Pojkar

William Lundin, Perstorp

Benjamin Gustafsson, Hyllinge

Pontus Ahlqvist Moberg, Osby

Gabriel Hansson, Klippan

William Linné Wendin, Eket

                        Joel Nielsen, Klippan

 

 

Välkommen Till Cykelmästaren

vinnare i Cykelmästarefinalen 2015

Timmy Winberg och Moa Feldt

 

 

 

 

Åter sol över Cykelmästarfinal.

Då MHF Ungdom för 29:e gången i rad arrangerade finalen i årets Cykelmästare på Storängsgården i Klippan höll sig regnet som vanligt borta. Solen lyste stundtals så att det blev varmt och skönt när finalen avgjordes den 30 augusti. De bästa två flickorna och de två bästa pojkarna från de 18 skolor som deltagit i cykelmästaren möttes i en jämn och spännande kamp på den krävande hinderbanan. En viktig detalj för de tävlande är att välja rätt cykel av de tre som arrangören tillhandahöll. I finalen får man nämligen inte köra med sin egen cykel. Av de 66 inbjudna deltagarna kom 37 till uppropet som alltid börjar prick kl. 9.00, och efter detta demonstrerar tävlingsledaren Roger Nilsson tävlingsbanan för de närvarande. Starter har under alla år som finalen arrangerats i Klippan är Bjarne Lexander och han tillsammans med Arne och Ethel Thomasson och Börje Olsson har stått för kontinuiteten bland funktionärerna medan övriga varierat allt eftersom distriktsstyrelsen ombildats. Under de senaste 15 åren har eldsjälen Aksel Kops Eriksen och hans fru Mona gjort ovärderliga insatser för Cykelmästaren. Aksel som omtyckt instruktör ute på skolorna och som i dag aktiv i finallaget.

Dagens tävling, där de segrande får var sin cykel av senaste modell och de 15 bästa, bland såväl flickor som pojkar, honoreras med pokaler och vars en cykelhjälm, blev mycket jämn. Alla deltagarna fick köra två omgångar på banan, och efter mycket räknande stod Moa Feldt från Tollarp som vinnare bland tjejerna före Elina Borg från Knisslinge. Bland grabbarna drog Timmy Winberg från Vinslöv det längsta strået efter en mycket hård kamp med Ängelholms- grabben Ludvik Roth.

Finalen flöt fint under en vältrimmad funktionärsstab och vinnarna kunde erhålla sina vinster på utsatt tid.

pi

 

 

 

Resultatlista flickor:

 1. Moa Feldt, Tollarp                                        197 pr.
 2. Elina Borg, Knisslinge                                    210
 3. Wilhelmina Gustafsson, Hyllinge                   222
 4. Alice Henriksson, Tollarp                              227
 5. Wictoria Piotrovska, Hörby                          250

Resultatlista pojkar:

 1. Timmy Winberg, Vinslöv                               96 pr.
 2. Ludvik Roth, Ängelholm                               104
 3. Rasmus Svensson, Vinslöv                            113
 4. Erik Cedervall, Ängelholm                           119
 5. Emil Lundin, Osby                                       120

 

 

Välkommen Till Cykelmästaren

vinnare i Cykelmästarefinalen 2014

Klara Jönsson och Oliver Lindahl


 


Här har vi pristagarna från vänster är det
Nelli Blomberg Klippan Agnes Hammarlund Arkelstorp Klara Jönsson Vinslöv
Från Höger
Pontus Axelsson Tomelilla Benjamin Jansson Osby Oliver Lindahl Bromölla
 


Åskådare i spänd väntan


           det gäller att ha tungan rätt i munen                                          det är en nervös att väntan

 

  Sol och regn över rekordstor Cykelmästarfinal.

Då MHF Ungdom för 26:e gången i rad arrangerade finalen i årets Cykelmästare på Storängsgården i Klippan var vädergudarna inte riktigt så vänliga som de brukar vara då det kom en och annan regnstänk och störde de tävlande. Till årets final hade det inbjudits både ettan och tvåan bland såväl pojkar som flickor på de 25 skolor som man ordnat kvalificeringstävlingar på, så detta hade satt extra press på arrangörerna, Klippans MHF och MHF Ungdom och MHF Ungdoms distriktsstyrelse. Av de 100 inbjudna deltagarna kom 59 till uppropet som alltid börjar prick kl. 9.00 och efter detta demonstrerar tävlingsledaren Roger Nilsson tävlingsbanan för de närvarande. Starter har under alla år som finalen arrangerats i Klippan är Bjarne Lexander och han tillsammans med Arne och Ethel Thomasson och Börje Olsson har stått för kontinuiteten bland funktionärerna medan övriga varierat allt eftersom distriktsstyrelsen ombildats. Under de senaste 15 åren har eldsjälen Aksel Kops Eriksen och hans fru Mona gjort ovärderliga insatser för Cykelmästaren. Aksel som omtyckt instruktör ute på skolorna och som i dag aktiv i finallaget.

Dagens tävling, där de segrande får var sin cykel av senaste modell och de 15 bästa, bland såväl flickor som pojkar, honoreras med pokaler och vars en cykelhjälm blev mycket jämn. Bland pojkarna var det under kvalificeringsrundan två klasskompisar från Bromölla som tog ledningen och bland flickorna var det likadant med två klasskompisar från Tomelilla. Under finalrundan tog nervositeten överhand för tre av dem medan Oliver Lindahl, Bromölla gjorde en 0-runda och därmed säkrade segern med Benjamin Jansen, Osby och Pontus Axelsson, Tomelilla på andra och tredje plats. Bland flickorna var det Klara Jönsson, Vinslöv, som efter en fin finalrunda, vann före Agnes Hammarlund, Arkelstorp och Nelli Blomberg, Klippan.

Finalen flöt fint under en vältrimmad funktionärsstab och vinnarna kunde erhålla sina vinster på utsatt tid.

je

Resultatlista flickor

Klara Jönsson Vinslöv 198 pr
Agnes Hammarlund Arkelstorp 229 pr
Nelli Blomberg Klippan 234 pr
Caroline Wallner Kristianstad 256 pr
Vilma Lindholm Tomelilla

261 pr

Resultatlista pojkar

Oliver Lindahl Bromölla 127 pr
Benjamin Jansen Osby

156 pr

Pontus Axelsson Tomelilla 160 pr
Oliver Green Hörby 162 pr
Melvin Biro Lovén Kristianstad 181 pr

 

 Ellen Göransson och Noel Johansson

vinnare i Cykelmästarefinalen 2013

 

ÄNNU EN SOLIG CYKEL MÄSTAREFINAL

Söndagen den 25 augusti kommer att minnas som ännu en solig dag i Cykelmästarefinalernas historia med endast lätta molntussar på himlen. Då jag vid halvåttatiden anlände till Storängsgården stod en stor vit buss parkerad där, det var en av de tävlande, Lucas Buhre och han familj från Tomelilla som mellanlandat på sin resa från motocrosstävlingar i Skene. Det visade sig att de väl kände till Storängsgården då både Lucas mamma och pappa tidigare också hade varit finalister i Cykelmästaren. Tyvärr var deltagarantalet i år något glesare än vanligt men det gav också utrymme för mer samtal med både tävlande och deras medföljande föräldrar och syskon. Rent allmänt uttryckte alla funktionärerna att stämningen över lag varit mycket positiv och givande.     I pausen mellan de båda tävlingsrundorna bjöds alla på nybakade bullar och valbart dricka därtill. Ett mycket uppskattat inslag och en bra möjlighet för oss till samtal. Efter två rundor på den krävande hinderbanan var den två som stod i särklass bland både pojkar och flickor. Rent teknikmässigt var Ellen Göransson, Örkelljunga suverän med noll prickar och överlägsen segrare bland flickorna medan Noel Johansson, Vinslöv hade 10 prickar men något bättre körtid och säkrade därmed segern bland pojkarna. Båda åkte hem med vars en ny cykel av senaste snitt.

Resultat flickor:

 1. Ellen Göransson, Örkelljunga 125 prickar
 2. Maja Kryhl, Ljungbyhed 214
 3. Emilia Pålsson, Lönsboda 221
 4. Tilda Molin, Sösdala 264
 5. Emma Nilsson, Vinslöv 335

Resultat pojkar:

 1. Noel Johansson, Vinslöv 121 prickar
 2. Elliot Anderstedt, Sösdala 159
 3. Rafax Eliasz, Klippan 162
 4. Axel Friberg, Tollarp 193
 5. Tim Överling, Tomelilla 218

 

Genomgång av cykelbanan

Balans i porten

 

 

 

 

 

Jacqueline och Texas vinnare i Cykelmästarefinalen 2012

 

 

 

 

Som arrangör av Cykemästarefinalen har man på grund av olika väderleksprognoser i såväl TV som dagspress oroats över hur söndagen den 26 augusti skulle bli då man utlovade mycket regn och åska. För säkerhets skull riggades ett stort tält för de tävlande och deras medföljande och regnkläder till funktionärerna inköptes. När det så blev söndag vaknade man till en mulen men regnfri himmel och mot förmodan ganska varmt och under förmiddagen blev det bara större och större blå himmel och såväl deltagare som funktionärer trivdes. Då jag nu på söndagseftermiddagen sitter och skriver detta referat  ösregnar det, så ännu ett år har vi haft tur med vädret. 68 tävlande från 34 skolor hade inbjudits men, troligtvis på grund av det opålitliga vädret, uteblev ungefär en tredjedel av dessa. Finalen genomfördes traditionsenligt på den gamla Go-Kartbanan på Storängsgården i Klippan. Arrangemanget är ganska funktionärskrävande både personellt som kunskapsmässigt då det är mycket som står på spel. Det gäller för de tävlande att visa att man har god balans och behärskar sin cykel och för funktionärerna, med tävlingsledaren Roger Nilsson i spetsen, att göra rätt bedömning av de tävlande.

Tävlingen var ganska jämn både bland pojkar och flickor och det fanns inte någon riktig cykelfantast detta året. Värdiga segrare, och ägare till vars en ny cykel, blev bland flickorna Jacqueline Nilsson Fergusson från Ystad, där skolan för första gången deltog i Cykelmästaren, och bland pojkarna Texas Smejer,     

                                        Resultat flickor:

           1.     Jacqueline Nilsson Fergusson, Ystad                              217 prickar

2.      Nilla Kristensson, Osby                                                     225

3.      Lois Pedro, Ängelholm                                                     238

4.     Matilda Nilsson, Fjälkinge                                                263

5.      Ellen Thelandersson, Örkelljunga                                    270

6.    Elin Nilsson, Kristianstad                                                 279

7.    Emma Lindqvist, Vinslöv                                                  308

8.    Mathilda Hjalmarsson, Örkelljunga                                  321

9.      Kristin Lindberg, Klippan                                                  324

10.  Emma Nilsson, Tomelilla                                                 361

 

  Resultat pojkar:   

  1.Texas Smejer Stoby                                          106 Prickar                                                                                                                                                                                                                               

2. Emil Svensson, Vinslöv                                        114

3. Jimmy Andersson Afara, Åstorp                           118

4. Nils Nilsson, Sk. Fagerhult                                   137

5. Marcus Jannesson, Ljungbyhed                           146

6. Joel Eliasson, Hässleholm                                    150

7. Kitti Songwacha, Vinslöv                                       154

8. Casper Mårtensson, Tomelilla                               160

9. Kevin Mänsson, Tollarp                                         164

10. Nicholay Borkvist, Sk. Fagerhult                          181

jeO 

   

En regnig morgon gav solig dag på Cykelmästarefinalen  2011
Då funktionärer och tävlande började samlas på söndagsmorgonen den 28 augusti låg det läckande regntunga skyar över Storängsgården, men då man väl fått upp ett tält som regnskydd började en blå himmel visa sig mellan molnen.       Allt eftersm dagen gick blev det soligare och soligare och vid prisutdelningen vid middagstid sken solen från en nästan molnfri himmel
64 tävlande från 31 skolor hade inbjudits men, troligtvis på grund av det opålitliga vädret, uteblev ungefär en tredjedel av dessa. Finalen genomfördes traditionsenligt på den gamla Go-Kartbanan på Storängsgården i Klippan. Arrangemanget är ganska funktionärskrävande både personellt som kunskapsmässigt då det är mycket som står på spel. Det gäller för de tävlande att visa att man har god balans och behärskar sin cykel ochOliver  för funktionärerna med tävlingsledaren Roger Nilsson i spetsen att göra rätt bedöming av de tävlande. Bland de tävlande var det speciellt Jacob Lennartsson från Fjälkinge som gjorde  två fantastiska prickfria körningar och blev en överlägsen vinare av en cykel i pojkklassen medan det i flickklasen var mera jämnt med Emilia Danielsson från Osby som segrare före Willma Persson, Ängelholm.

                                          
                                                                                                                               
Segrare Emilia Danielsson & Jacob Lenartsson